Over Singers of Salvation

Wie zijn wij?

Gospelkoor Singers of Salvation is een enthousiaste groep mensen (30) die Nederlands- en Engelstalige gospels ten gehore brengen tijdens kerkdiensten en andere bijeenkomsten. Ons koor bestaat sinds 1989 en zingt o.l.v. dirigent Jan Koopman. We worden op de piano begeleidt door Wichert-Jan Koopman.

i26

Een paar stukjes van onze leden:

Waarom ik na 22 jaar nog steeds bij dit koor ben en wat mijn motivatie is...

Laat ik beginnen bij hoe SoS is ontstaan. SoS is voort gekomen uit Jubilate Deo. Jonge mensen die iets anders wilden zingen, meer modern (gospel). Van deze mensen is alleen Janet de Groot nog over. Onze dirigent was er al van sept. 1989 bij. Via Janet ben ik bij SoS gekomen.

Zij vroeg mij dit in de kerkbanken. Na een wat moeilijk periode, leek het me wel leuk. Thuis mocht ik ook graag zingen. Mijn moeder zong ook graag, daar heb ik de liefde voor zingen van meegekregen. Eens gekomen en niet meer weggeweest.

We hebben veel dingen meegemaakt met SoS, o.a. dat het koor bijna opgeheven zou worden, omdat er nog maar met 16 mensen over waren. Veel mooie concerten, maar ook vooral in kerkdiensten zingen. Door de jaren heen heb ik veel vriendinnen erbij gekregen. Er waren fijne, maar ook nare gebeurtenissen die we samen beleeft hebben in ons koor.

Waarom ik nog steeds bij SoS ben? Nou, zingen is belangrijk voor mijn geloof geworden. Ik ben niet opgevoed met het uitspreken van mijn geloof, zingen is daarvoor in de plaats gekomen. Vaak is zingen voor mij ook bidden, vooral in de periodes en niet kunt bidden. Maar ook met je vreugde kun je in waarin je het moeilijk hebt zingen je gevoelens uiten. Verdriet, boosheid, vreugde, hoop, liefde, kracht, moed, vertrouwen, vergeving, het houd mij met beide benen op de grond als je leert te luisteren naar wat je zingt.

In de kerkdiensten waarin we zingen voel ik soms God heel dichtbij. Dat is een geweldige ervaring. Ik hoop dat wij als koor een zegen voor anderen en elkaar mogen zijn, maar vooral te zingen tot Gods eer.


Interessse om mee te doen?

Heeft u interesse om mee te zingen, kom dan eens luisteren op een van onze repetitieavonden. Nieuwe leden van alle stemsoorten zijn van harte welkom! De enige eis is dat u zuiver kunt zingen.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze lid worden pagina, bij ons Secretariaat: Janet de Groot, (mail) of bel met 06 - 112 44 772.

Al enige tijd heeft het koor ondersteuning van het combo. Een toetsenist, een bas en een drummer. Het gaat goed samen met de piano, waar we al jaren mee werken.


Gerrit Wessels (Bassist)

 

bassist_wesselsGerrit Wessels, 45 jaar, inmiddels 20 jaar getrouwd met Stiana, drie kinderen namelijk Marc (20), Sanne (16) en Sjoerd (13) en onze hond Jori, een maltezer van inmiddels ook al weer 13 jaar.

Ik werk als bouwmanager bij ProRail Regio Noord-oost, zeg maar de Rijkswaterstaat van de spoorbaan.
Momenteel werkzaam als bouwmanager op de Hanzelijn voor de bouw van het spoor, bovenleiding en beveiliging. Geboren en getogen in Oldebroek met een klein uitstapje naar Wezep direct na ons trouwen. We hebben 7 jaar in Wezep gewoond. Hobby's zijn natuurlijk muziek, zowel actief als combolid van 5 koren, waarvan drie onder leiding van Jan Koopman, één rockband en bij gelegenheid begeleidingscombo bij praise en jeugddiensten, als passief (veel luisteren en ontdekken).

Daarnaast is klussen ook altijd leuk om te doen. Lekker met de handen aan het werk en in en om het huis is altijd wat te doen. Dan ben ik ook kerkelijk actief in de Goede Herderkerk te Oldebroek als jeugd-ouderling, lid van de activiteiten commissie en lid van het actiecomité en als laatste ben ik inmiddels ook al weer 14 jaar secretaris / penningmeester van de Christelijke Oranjevereniging van Oldebroek.

Groeten van Gerrit Wessels


Drummer (Daniël Koopman) 

Mijn naam is Daniël Koopman. 26 jaar oud en inmiddels 5 jaar samen met mijn Natalie. We wonen in Kampen samen met onze lieve honden. Ik werk sinds kort voor de NS als hoofdconducteur en doe dit met veel plezier.
Sinds kort ook drummer bij Singers of Salvation al is de club mij niet onbekend. Mijn vader is de dirigent van dit mooie koor en mijn oudste broer speelt de toetsen. Ook de bassist Gerrit is al een mooi poosje bij de club. Ze spelen inmiddels al jaren met dit koor dus het koor en ik kennen elkaar ook wel redelijk goed. Ook viel ik al wat keren in als drummer afgelopen jaren maar toen was het nog niet voor vast. Toen ik gevraagd werd als vaste
drummer en daarbij 3e 'Koopman' binnen SOS kon ik natuurlijk niet achter blijven.
Ik drum al een aantal jaartjes . En het is begonnen bij ons in de kerk en af en toe eens invallen bij 1 van mijn vaders koren. Onder andere dus ook hier bij singers of salvation. Drummen is daarbij dan ook 1 van mijn grootste hobby's. Het liefst drum ik bij diverse gospel koren maar een band gaat ook altijd goed en is ook heel erg leuk.

Ik denk dat we samen en goed team vormen met zijn allen. Een mooi totaal plaatje dat goed is voor veel muzikaliteit tijdens diensten en optredens. We gaan er wat moois van maken!

- Daniël Koopman

 


Wicher-Jan Koopman (Toetsenist)